Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno żeby było interesująco mam nowy problem gdy odpalam auto pod maska jest bardzo głośno pompa powietrza pompujac powietrze do silnika strasznie skrzeczy nie wiem jak to poprawnie nazwać ściąglem prawe koło i nadkole sprawdziłem pompę wszystko gra wąż wychodzi z niej w kierunku silnika następnie jest trojnik i wychodzą dwa węże jeden w lewa stronę auta i tu wszystko gra i drugi w prawa stronę auta i tu jest problem gdzieś tu przy wejściu do silnika coś nie gra i jest strasznie głośno zaznaczam ze cała akcja trwa ok 30 sekund pózniej już nic nie słychać Proszę o pomoc w tej sprawie może ktoś już się z tym zetknął - z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich forowiczow !!! Damian. :!:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Standardowy problem pompy powietrza wtórnego. Miałem taki przypadek w Audi A8 i w Oplu Omedze. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to nic nie rób dopóki pompa działa. Jeśli Cię denerwuje wycie silnika pompy, to wymiana. Pompa nie jest droga. Ja nic nie robiłem. Kolega jeździ Audi już ponad rok i nic z tym nie robił.