Skocz do zawartości

Brak Tablicy Rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , kupilem bmw ale brakuje jednej tablicy rejestracyjnej , i tu o to pytanie czy w moim miescie wyrobia mi taki wtornik ? bo auto nie jest zarejestrowane w moim miescie tylko 150 km od mojego miasta . czy musze jechac tam ?
Opublikowano
No ale musisz auto zarejestrować u siebie prawda ??A co sprzedawca na to?? I dostaniesz dwie ale wydaje mi się,iż pewnie jakąś karę małą zapłacisz za brak tej jednej i tyle.Plus jakieś oswiadczenie o np.kradzieży i tyle
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Kiedyś wymagali zgłoszenia tego faktu na policję, dopiero wtedy wyrabiali wtórnik. Dziwne, że kupiłeś z jedną tablicą i nie zapytałeś poprzedniego własciciela co się z nią stało. Dobrze że chociaż była jedna. Najlepiej idz do swojego WK i zapytaj jaka jest aktualnie procedura.
Opublikowano
Teraz nie trzeba zgłaszać na policje tylko oświadczenie się składa i tyle ale pewnie w tej sytuacji jak opisał autor postu będzie kara
Opublikowano
Ale jaka kara i za co? Poza tym nie wiadomo czy tamten zgubił w nn okolicznościach, czy też mu skradziono. Kara finansowa to chyba taka, że będzie musiał zapłacić za nową.
Opublikowano
Nie ma kary zadnej za brak tej tablicy przy rejestracji :duh: :duh: ale myślałem ,że bedzie jak to w Polsce.Pisze sie tylko oświadczenie o jej braku przy zakupie i tyle :cool2:

Edytowane przez sfinks311

Opublikowano
  • Autor
poprzedni wlasciciel powiedzial ze jemu skradziono pod domem w nocy .
Opublikowano
No i ok :D Wszystko już napisałem wyzej jakby co :cool2: