Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto czasem mi kiepsko odpala. Kręci jakieś 5 sek zanim odpali... Jest założone LPG.

Problem występuje na zimnym. Na ciepłym jest ok.

jakie moga być przyczyny?

Auto kręci konkretnie...

Po odpaleniu trochę zatrzęsie.

Opublikowano
mi tak sie działo bo gaz przedostawał sie poprzez podciśnienie z parownika do kolektora,w nocy zbierał sie gaz i rano bylo za dużo paliw,musiał sie przewietrzyć i dopiero zaskakiwał.Odlacz od parownika wezyk i sprawdz czy ci po wylaczeniu puszcza bomble z krocka przy parowniku,jak tak to parownik do regeneracji,albo na noc odlacz cieni wezyk a potem tuz przed odpalanie go podłącz spowrotem,jak odpali od razu to masz przyczynę.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki erikson.

Dokładnie winny był parownik od instalacji. Przez membranę i dłuższy czas (np. noc) gaz zalewał i silnik musiał przepalić zanim odpalił. Można to sprawdzić jak się wyjedzie gaz do 0 i wtedy na benzynie lub zakręcić zawór od gazu. PO wymianie parownika pali elegancko.

Opublikowano

Wiesz nie jestem ekspertem od instalacji, ale jest jeden KME GOLD (on jest chyba do 350KM).

Za dużo nim jeszcze nie pojeździłem ale raczej nie pobiera.

Check się nie zapala.

Opublikowano

ja jej nie zakładałem tylko już była...więc dlatego korzystam.

o dziwo nie odczuwam wielkiej różnicy między gazem a benzyną

mogę zrobić jakieś 240 km za 110 pln (tyle wchodzi gazu - trochę mało)

Opublikowano

Wychodzi Ci spalanie okolo 16 litrow. Jezdzisz po miescie? Jesli tak, a nie jezdzisz zbyt oszczednie to jest mozliwosc, ze masz ustawiona za uboga mieszanke z LPG. Zakladajac ze auto pali o 20% wiecej gazu niz benzyny a 4,4 z zalozenia ponizej 18 nie schodzi....

Moja pali od 16 benzyny w gore w zaleznosci jak szybko i po czym jezdze - ale standart to 16-18l. A ponoc 4.8 nie pali wiecej niz 4.4