Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,regenerował ktos odblyśniki w ksenonach w lampach ZKW,jesli tak to prosze o jakies porady lub namiar na dobra firme która takie odblysniki zregeneruje.
Opublikowano
no właśnie nowe kosztują 3 tys,używki tak z 1tys ,tylko zostaje regeneracja,a na światlach mało jeżdże ponieważ ma aktywowane światła długie do jazdy dziennej ustawione na 40 %,a tych ksenonów to mało bym używał tylko w nocy.dzisiaj dzwoniłem do goscia co regeneruje takie odblysniki i powiedział że może mi sprzedac od innego modelu bmw jakieś metalowe co niby sie nie wypalają,tylko trzeba cos tam przerobić.nie wiem sam co będzie lepsze ?
Opublikowano

tutaj opisalem i pokazalem jak zkw wyglada: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=200653, sa zrobione z jakiegos tworzywa sztucznego i jest lipa, ja mam metalowe i tam gdzie byla podrobka palnika wypalilo mi odblysnik, jezeli niedrogie sa te metalowe odblysniki co koles chce ci je sprzedac to ja bym bral.

ps. na innym forum jakis kolega regenerowal zkw i po 6 miesiacach wrocily do stanu pierwotnego - po googlaj a znajdziesz. a, tam gdzie ja regenerowalem swoj jeden odblysnik koles mowil ze nie robi zkw bo sie nie oplaca bo schodzi ta warstwa predzej czy pozniej - ile w tym prawdy to nie wiem.

Opublikowano
tak sobie pomyślałem żeby kupic nowe lampy zwykłe,soczewkowe na dwie żaówki h7,tylko nie wiem ćzy koncówki kabli beda pasowac do tych nowych lamp,bo po co mi ksenon który po trzech tygodniach sie wypali i bede jeździl po ciemku.
Opublikowano
Yhm, kup te metalowe soczewki i bedzie gitara :shock: a jak nie to zregeneruj te co masz, koszt nie jest duzo ja za sztuke placilem 100zl. chyba duzo taniej niz za nowe lampy. a warto zregenerowac xenon bo teraz mam dzien przed autem :)