Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

posiadam BMW j/w, ostatnio odkryłem że mam przegnitą puszkę wydechową, więc noszę się z zamiarem wymiany. Patrzyłem na necie i Supersprint itp odpadają cenowo dla mnie. Jak kupiłem autko, miało ono już założone końcówki ULTER. Jeżdżę moją bunią już 5 rok i końcówki jak nowe :8)

Tak sobie myślę, żeby może spróbować tłumik też kupić z ultera... ale czytam tak wpisy na forach i jedni polecają, inni odradzają. Rozumiem, że z wcześniej wspomnianym supersprintem nie ma porównania, ale mierzę siły na zamiary.

Tak nb. przeczytałem post o spawach i poszedłem do sklepu gdzie sprzedają te układy, żeby zobaczyć na własne oczy, ale oczywiście większość tłumików na zamówienie... :( Pokazali mi chyba do Hondy tłumik i wizualnie spawy itp wyglądały całkiem całkiem, ale tego i tak nie widać, chyba że się pod auto wlezie :8)

i jeśli chodzi mi o estetykę to w sumie tylko końcówki wystają.

Ale dobra, do rzeczy, może się ktoś wypowiedzieć jak z trwałością tych produktów? ewentualnie co innego byście polecali? w miarę cenowo :wink: chodzi mi o efekt estetyczny, bo w te wzrosty mocy nie wierzę.

sorry, że tak się rozpisałem na pierwszy raz :D ale trochę kasy trzeba wyłożyć, i wolę mieć pewność żeby potem nie było :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ojcieć ma w e30 tłumik z ultera który ma już z 8 lat. 3 lata przejeździł w Warturbu, reszte w bawarce i po ostateniej zimie nadaję sie do zrobienia. Faktem jest natomiast, że po jakiś 3 latach już nie brzmiał jak nowy...ale dalej był cichy i szczelny... Wydaję mi się ze spokojnie tego ultera załuż dedykowanego 323 i będziesz zadowolony. Do wybopry masz tam kilka końcówek. A końcówki sa prawie wieczne, bo ze stali nierdzewnej.

PZDR>

Opublikowano

ok, właśnie zamówiłem bezpośrednio od nich. Tak naprawdę to napaliłem się na tego ultera, ale musiałem uspokoić sumienie.

Czekać też nie mogłem za długo bo teraz to unikam jazdy, bo auto chodzi jak traktor :cry:, więc twoja odpowiedź musi mi wystarczyć :wink:

Tak na marginesie (nie wiem czy to fakt, że ich z rana zaatakowałem :) , a może to, że jest listopad, ale po 15 minutowej rozmowie, dostałem 15% rabatu -100zł w kieszeni :8) i wysyłka gratis :lol: )

Jak dobrze pójdzie to tłumik przyjdzie w poniedziałek, jak mi go założą to napiszę co i jak czy dalej jest tak entuzjastycznie :mrgreen: .

Dzięki!

---------------------------------------------------------------------------------------

28.11.2012

Mały update :8)

Tłumik już założony i na dzień dzisiejszy jestem zadowolony. Co do montażu to przebiegł bezproblemowo. Jedyny minus to, nie dostałem obejmy, niby groszowa sprawa, a byłoby miłym akcentem gdyby jednak była.

Tłumik na aucie ponad tydzień i faktycznie (no chyba że mam urojenia) musi się dotrzeć, bo każdego dnia brzmi coraz lepiej. Nie umiem tego opisać, i odczucia i oczekiwania co do dźwięku każdy pewnie ma inne, ale powiem tak słychać różnicę i to pozytywną różnicę (chociaż jak na kogoś kto jeździł z dziurawą puszką wszytko i tak brzmi lepiej :D )

Ogólnie się nie zawiodłem, dzięki za poradę!