Skocz do zawartości

[320CI] Odpalenie silnika - dziwne dźwięki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gdy odpalam silnik to tak co 2, 3 raz słyszę dźwięk, który jest zbliżony do tego jak przekręcimy w stacyjce ponownie kluczyk przy włączonym silniku. Inaczej chyba nie umiem tego opisać. Generalnie samochód odpala ładnie, nawet w chłodne dni, ale tak się zastanawiam czy ten dźwięk jest normalny. Dziękuję z góry za wszelką pomoc.

Opublikowano
Kolego a nie chodzi Ci może o pompę paliwową? bo ją z reguły słychać co przekręcenie kluczyka co jakiś czas?
Opublikowano
Jakiś czasu temu postawiłem u znajomeo w garażu samochód no i potem rano jak wyjeżdżałem to zauważyłem wyciek, ale ciężko mi było ustalić czy to było ode mnie czy nie, w każdym bądź razie zrobiłem zdjęcie i zapytałem się znajomego czy to ode mnie czy od niego. Powiedział, że jego wujaszek stawiał tam furę przez jakiś czas i miał na pewno wyciek, ale jak mu pokazałem zdjęcie to nie miał pewności czy aż tyle było... Czy może to mieć poniekąd związek z tym?