Skocz do zawartości

318i 91r nie działa centralny zamek, reaguje w centralce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy, od tygodnia jestem posiadaczem trójki 318i z 91 roku, przeszukałem sporo tematów ale nie znalazłem tego co dzieje się u mnie stąd nowy temat, otóż.

Nie działa mi centralny zamek, ale kiedy zamykam ręcznie skobelek od dzwi kierowcy, słyszę cykanie centralki przy nogach pasażera, i oświetlenie, które włącza się po wyłącz niu silnika też gaśnie, czyli jak by reaguje na ruch siłownika, ale nie nie zamyka i nie otwiera drzwi, tak samo brak reakcji przy otwieraniu klapy bagażnika. Obejrzałem kable biegnące w klapie bagażnika, ale wyglądają w porządku, ma ktoś pomysł cóż to za ustrojstwo się zepsuło ?

Opublikowano
dodam jeszcze, że przy otwarciu drzwi przednich nie świeci się lampka w podsufitce, jak nacisnę guzik wmontowany w zamek to zaczyna świecić więc pewnie przetarły się plastiki, czy myślicie, że to dlatego centralka nie zamyka drzwi bo uważa je za otwarte ?
Opublikowano

To ja może się podczepie...

U mnie to wygląda tak, że mam centralny sterowany z kluczyka. Podczas gdy zmykam drzwi ze swojej strony prawe drzwi pasażera się nie zamykają i na odwrót, jak zamknę od pasażera to moje.... cała reszta się zamyka normalnie tył i bagażnik... czasem jeszcze ze strony kierowcy jak chcę otworzyć a jest zimno nie reaguje centralny i dopiero jak przekręcę kluczyk to wszystko rusza (oczywiście bez drzwi pasażera)... I jeszcze dodam, że jak zamknę drzwi od środka ryglami to też cała reszta reaguje (choć nie zawsze) lecz z tym samym problemem drugich drzwi obok... już trochę się z tym mecze ale żadnych rezultatów... wszystko pozostałe w aucie działa (szyber, oświetlenie kabiny, szyby)... Jakieś porady?