Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Grzanie tylnej szyby działa tylko do połowy (dolna część grzeje, górna już nie ) . Czytałem, że pod tylnymi słupkami są jakieś przekaźniki i żeby je sprawdzić, tylko że nie za bardzo wiem jak zabrać się za ich demontaż . Mam skórzaną tapicerkę, kanapa nie składana.

Trzeba wyciągać kanape ? ściągać półkę ?

Dziękuje i pozdrawiam !

Edytowane przez siwy_90
Opublikowano
wątpię aby to była wina przekaźników bo dolna część grzeje (chyba że są 2 przekaźniki, jeden na dolną część drugi na górną) jak dla mnie przerwany obwód gdzieś zaraz pod granicą gdzie ci grzeje a gdzie już nie (na szybie).

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano

Udało mi się rozwiązać problem :) Demontaż jest bardzo prosty, nie trzeba ściągać oświetlenia, kanapy, czy też półki . Wystarczy włożyć trochę siły i pociągnąć (od góry) tapicerkę (na słupku oczywiście) . Są tam dwa kołeczki. Jak wyskoczą kołki, mamy dostęp do tych przekaźników. Najpierw można odgiąć sobie tą uszczelkę która nachodzi na tapicerkę (będzie łatwiej ) .

U mnie wystarczyło przeczyścić styki i wszystko grzeje :)

Są dwa przekaźniki (czy jak to się tam nazywa :) ) ( jeden na dół drugi na górę) .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po której stronie są te przekaźniki? Pasażera czy kierowcy? Pomijam angliki :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Po stronie pasażera. Ale po stronie kierowcy, też coś jest (tak mi się wydaje - musi być zamknięty obwód ) . Nie jestem pewien, bo u mnie wystarczyło od strony pasażera przeczyścić styki.