Skocz do zawartości

e39 520d po nagrzaniu słabnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dopadła mnie kolejna usterka ;(

po nagrzaniu silnika samochód słabnie w 15-20% mocy poprostu jak na zimno po przekroczeniu 2 tys obr. autko po załączeniu turbiny wyrywało do przodu, to na ciepłym silniku praktycznie tego nie czuć. ekonomizer (czy jak go tam zwą ) wskazówka na maxa a samochód bardzo słabo się buja :( a co najgorszę w trakcie tego przyśpieszania silnik inaczej pracóje jakoś głośniej klekcze czy coś wtym stylu. na jalowym biegu silnik bardzo ładnie sie kręci, pracuje dużo ciszej

co morze być przyczyną ? a najgorsze, że dołacza sie ta brzytka praca silnika. morze sie ktoś spodkał z takim przypadkiem??

Opublikowano

Ja bym podłączył pod inpę auto.

O co chodzi z tym morzem? Jechałeś plażą?

Opublikowano

Nad morzem brzytko pracóje... Może to wpływ wilgoci :?:

Zdiagnozować, live data w INPA...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
  • Autor
błędy chodzą po ludziach :) co do wtrysków to wydaje mi się że nie mają nic do gadnia bo jesli jeden by padł to by nierówno chodziła, a jęsli by któryś lał to by waliła dymem niebiańskim z zapaszkiem ropki sytej a tu z rury dumka jakiego kolwiek brak
Opublikowano
  • Autor
no i po kłopocie :) przetarty przewód podciśnieniowy co powodowalo że w momęcie kiedy po nagrzaniu silnika elektrozawór chcąć zamknąć egr zabierał cisnienie dla uruchomienia turbo. wymiana wszystkich przewodów pomogła