Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

przeczytałem forum ale nie spotkałem się z takim tematem jeszcze.

Mój IDrive przestał się obracać w lewo i w prawo..... Mechanicznie się kręci ale na ekranie nie przeskakuje ani w lewo ani w prawo.... raz na 10 razy przeskoczy ale nie ma reguły. Przycisk akceptacji w dół i wejścia do menu działa jak najbardziej poprawnie.

Trzeba go rozbierać tak jak w przypadku nie działającego przycisku akceptacji i czyścić?? czy to wina oprogramowania, ale dodam że nic nie było zmienianie, kasowana tylko inspekcja olejowa i nic więcej w ostatnim czasie....

czekam na pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

i co nikt nie ma żadnych pomysłów??

bo powiem szczerze że nie słucham jednej płyty non stop i nie mogę nawet ustawić ogrzewana.....

proszę o pomoc

Opublikowano
Witam!

przeczytałem forum ale nie spotkałem się z takim tematem jeszcze.

Mój IDrive przestał się obracać w lewo i w prawo..... Mechanicznie się kręci ale na ekranie nie przeskakuje ani w lewo ani w prawo.... raz na 10 razy przeskoczy ale nie ma reguły. Przycisk akceptacji w dół i wejścia do menu działa jak najbardziej poprawnie.

Trzeba go rozbierać tak jak w przypadku nie działającego przycisku akceptacji i czyścić?? czy to wina oprogramowania, ale dodam że nic nie było zmienianie, kasowana tylko inspekcja olejowa i nic więcej w ostatnim czasie....

czekam na pomoc

pozdrawiam

idrive do wymiany, czasami wlasnie tak sie psuja dziala zatwierdzanie ale nie chce przeskakiwac prawo/lewo

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
a jeszcze jedno pytanie. czy to czasem nie stoi problem po stronie oprogramowania? może da się to sprawdzić podłączając do kompa do BMW? kupić Idrive nie problem tylko nie mam pewności że to na bank pomoże....
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

no to sam sobie odpowiem na zadane pytanie - tak dla przyszłych posiadaczy BMW.

Otóż mój i-drive i to że nie przeskakiwał w lewo ani w prawo było spowodowane zapakowaniem do zmieniarki CD czwartej płyty..... okazało się że płyta ta była uszkodzona w jakiś sposób i to ona była przyczyną zacinającego się nie tyle pokrętła co całego systemu i-drive. Płyta była nagrywana - być może za szybko i coś blokowała. Po usunięciu płyty wszystko wróciło do normy. Zapakowałem 3 inne płyty do zmieniarki i działa wszystko jak należy.... 2 oryginalne płyty, jedna wypalana - teraz jest komplet w zmieniarce i wszystko działa. a dzień później miałem rozmontowywać tunel środkowy i wyjmować pokrętło.... na szczęście obyło się bez tej konieczności.

pozdrawiam