Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z trzeszczeniem szyby czołowej. problem zaczął się po wymianie szyby. jak jadę po nierównościach to strasznie trzeszczy szyba tak jakby przesuwała się w uszczelce. Szyba zamontowana to zamiennik,i zastanawiam się czy nie jest ona za duża, za sztywno spasowana,a morze uszczelka jest już stara i sztywna. Czy ktoś z forumowiczów miał już taki problem,proszę o pomoc,strasznie mnie to wkurza.
Opublikowano

Nie sodze by ktos mial taki problem ,zluz reklamacje kolego :!: :wink:

Nie biez sie za to jak nie potrafisz bo pogorszysz i modl sie by nie trzasnela w pajeczynke jak jedziesz :wink: i pospiesz sie z tym bo zima idzie ,a to ma wplyw na szklo

Ps: kiedys siedzielismy na klimacie z kolesiem w zime w aucie i mu szyba trzasnela w drobny mak tak z nienacka :shock: ,pierwsze co to myslelismy ,ze ktos rzucil kamieniem ,a tzw.dowodu nie bylo :shock:

Cud,magia ,nie wiaregodna sytuacja :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Po prostu ktoś ci odwalił fuszerkę przy dobieraniu i wstawianiu szyby. To nie jest normalne, żeby się trzęsło, więc radzę jak kolega wyżej odwiedzić ponownie warsztat, gdzie szyba była montowana;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też bym przy tym obstawiał. Mi wstawiali zwykla szybę za chyba 190 złociszy i jest cisza jak makiem zasiał. Nic się nie przesówa, mimo ze brakuje mi łącznika klinu.

PZDR>

Opublikowano
Witam panowie problem rozwiązany, Wymontowałem sam szybę spsikałem uszczelkę silikonem w spayu zamontowałem i jest gites . jest totalna cisza,dzięki za rady.pozdrawiam