Skocz do zawartości

m20b25 chwilowy brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem mianowicie mialem problem z odpaleniem bmki gdyz wlałem syfu ukrainskiego i filt zapchało wymienilem filtr i odpalił ładnie chodziła jak igiełka pojezdzilem jakies 30km i wszystko ładnie chodziło na drugi dzień miałem wyjazd zanacze ze wymianiłem akumulator na drugi przed wyjazdem ruszyłem przejechałem jakis 1km auto zaczeł sie dławic mocy nie miało tak jakby chodziło na 3 gary i tak przez 30km zatrzymałem sie zgasiłem auto,zapaliłem ponownie brakowało mocy trzesło nim i szarpał wyłączyłęm zapłon ponownie zapaliłem ruszyłem i było wszystko ok zrobiłem po miescie jakies 15km auto jak igiełka chodziło wyjechałem z miasta auto zaczeło przerywac i tak juz 30km jechalem zajechalem i zgasiłem nieodpalałem go ponownie.JEŚLI MIAŁ KTOS PODOBNY PRZYPADEK PROSZE PODZIELIC SIE INFO
Opublikowano (edytowane)
Mialem kiedys cos ala takiego tylko silnik m52b20 .Trzeslo mi autem ,odczuwalne bardzo bylo w kabinie ( choc nie ciagle,jak mu sie zawidzialo :wink: ),wieksze spalanie, brak mocy ,nie rowna praca silnika--nie chodzila na jeden cylinder-- byla to w moim przypadku cewka ,tylko ja nie wiezdzalem na kompa tylko trafilem okazje i zawalilem do buni wszystkie 6 i przy okazji uszczelke pokrywy zaworow "nadarmo" ,bo swieca byla zaolejona i teoria mi sie wbila w leb :duh: :wink: brak/slaba iskra przez olej :D Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
u mnie wymienione swiece,przewody kopulka i niewiem co to moze byc tylko ze przewody co kupułem były bez impulsatora w we wczesniejszych były i wypiołem stary impulsator czy to moze byc wina tego ze impulsator wypięty???