Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy chce kupic dla zony Bmw e92 330 d 230koni naped na cztery kola ,moje pytanie ile rzeczywiscie spala auto w trasie ,miescie,srednio .Prosze o odpowiedz ale nie z ksiazki tylko od uzytkownika ktory takie auto posiada ,z gory dziekuje.
Opublikowano
Witam to zalezy jak sie jezdzi. Moja w miescie pali przy spokojnej jezdzie 8,5 a jak zimno to powyzej 9l w trasie nie wiem jakies 6-6,5 sredia z ostatnich 1000 kilometrow 7,9. Podkreslam przy spokojnej jezdzie!
Opublikowano

330d bez x - w miescie srednio dynamicznie ~9,3-10.

Takze 8,5 wydaje mi sie... raczej rajd kropelki z wylaczona klima. Tym bardziej ze 4x4 spali wiecej niz jedna os.

Zaloz ze w miescie spali Ci 11l - wtedy auto przyjemnie Cie zaskoczy. Jesli faktycznie tyle lyknie - nie bedziesz zaskoczony ;-)

Ńa chwile obecna wyjezdzilem ~17kkm (~3kkm prawdziwej trasy - autostrady poza naszym krajem, ~2,5-3kkm trasy krajowe, reszta miasto) i komputer wskazuje srednie spalanie 9,4l. 100% jazdy z uruchomiona klima. Jazda raczej dynamiczna, jednak bez nadmiernych predkosci - drogi krajowe 130-150, autostrady poza krajem do 150-160.

Pzdr.

dren