Skocz do zawartości

525d e39 gasnie po zalaczeniu xenona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

KUpilem wczoraj xenony nowe przetwornice cyfrowe po 150 zl sztuka do tego 2 nowe palniki PHILIPSA D2S

wszystko podlaczylem odpalilem auto no i z zadowoleniem odpalam xenon i bum auto zgaslo po czym ciezko bylo go pdpalic ale wyciagnelem kluczyk chwile poczekalem odpalilem auto znowu no i xenon i nie zgasl pozniej wylaczylem xenony auto chodzilo wrocilem za 5 min wlaczam xenon i znowu auto zgaslo i powtorka z rozrywki... czyzby cos mi sie konczylo??? regulator napiecia??? alternator??? dodam ze na zwyklych h7 takie zjawisko nie wystepuje

dodam rowniez ze na h7 jak ( wcisne sprzeglo/ puszcze gaz /hamulec/ na wolnych obrotach podniose do 1,2-i w gore) puszcze tez mi wszystko przygasa w aucie wszystkie zarowki zewnetrzne + wewnetrzne

Opublikowano
Sprawdź miernikiem napięcie na aku przy odpalonym, ale kupiłeś zamienniki przetwornice więc takie rzeczy mogą się dziać. Ja również mam nieorginalne przetwornice i żarniki i zimą mi sie takie jaja działy, że auto gasło, a drugie odpalenie było już ok... Idą mrozy więc pewnie znowu to samo się zacznie... BMW nie lubi nieorginalnych części.
Opublikowano

Marnej jakosci przetwornice wytwarzaja zaklocenia, ktore wnikaja do sieci samochodu i powoduja bledne dzialanie modulow elektronicznych, oglupiaja informacje plynace z czujnikow.

Sprawdz na slabo odbieranej stacji, czy radio zaczyna szumiec, lub audycja jest zaklocona po uruchomieniu xenonow, jezeli tak, to odpowiedz jest pewna. Szajs, nie przetwornice.

Tak, BMW nienawidzi roznego rodzaju protez. Wszystko musi byc wlasciwej jakosci, bo inaczej jaja, jak berety... I mechanika, i elektryka...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

auto kupilem na przetwornicach helli z zarnikami jakimis chinskimi bylo to samo i do tego wyskakiwaly bledy spaloncy zarowek wiec to sprzedalem

co do zaklucen ustawilem radio na na szumiace fale i wlaczylem xenon i zakloca radio sa szmery itd

Opublikowano
Tak, ponieważ gdyby któryś z elementów był by uszkodzony nie miał byś takiego napięcia. Możesz włączyć klimę światła wszystkie ogrzewanie foteli radio itd i sprawdzić napięcie. Wykluczysz wtedy regulator na 100%
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

po dluzszej przerwie problem dalej nie zostal rozwiazany...

zalatwilem przetwornice ori bmw hella d2s podlaczylem jak trzeba odpalam bum auto padoch... mam ori zarniki...

odlaczylem jedna strone w celu sprawdzenia czy to sie dzieje jak odlacze 1 przetwornice odlkaczylem przetwornice od strony pasarzera... zapalam xenon i nic!!!! jest wszystko ok robilem to chyba z 20 razy odlaczylem strone od kierowcy podlaczylem pasarzera auto odpalam xenon auto padoch... zamienialem przetwornice nawet z zarnikami... auto gasnie wiec problem na pewno jest w moim aucie... od strony pasarzera czyzby lcm zdychal??? mial jakies przeciazenie???