Skocz do zawartości

zmiana foteli na fotele z Lifta e60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kolejny krok w w przerobce mojej e60 2004 jest przerobienie fotel na m-pakiet

oczywiscie jak zwykle sprzedawca z allegro zapewniam mnie ze benda pasowac bez przerobek

okazalo sie ze dostalem fotele z lifta 2010r,

pol elektryczne tak jak moje orginalne,

jednak po odkrenceniu fotela zauwarzylem ze w moim aucie mam 2 wtyczki ktore wychodza z podlogi

a w tych fotelach z lifta wygglona ze wszystko jest w jednej wtyczce.

przerabial ktos juz ten temat?

pomocy! :(

dominik Nowy Targ
Opublikowano

Fotele Jak najbardziej pasują,musisz tylko trochę swojej pracy włożyć.Dasz radę. Kolego w lifcie z 2008/2010 zrezygnowano z dopinacza który jest z lewej strony fotela kierowcy.Dlatego brak ci tej wtyczki.Najprościej przełóż szyne/stelaż a konkretnie cały dół fotela.Są to tylko 4 śruby którymi dokręcony jest fotel do stelażu/szyny.Musisz tak zrobić bo nie będziesz miał do czego przykręcić swój dopinacz od starych foteli.Dodatkowo powinna ci zostać żółta wtyczka w instalacji nowego fotela,której nie podpinasz nigdzie.Jest to aktywny zagłówek w nowym fotelu,a ty nie masz go widocznego w tym roczniku.Zacznij od tej śruby resztę znajdziesz po przekątnych.Oczywiście delikatnie przełóż przewód od dopinacza odkręcając razem z pasem.Pamiętaj o odłączeniu akumulatora.Jak coś dawaj na priv. :cool2:

http://www.fmix.pl/zdjecie/3505608/img

Opublikowano

cze

dzieki za podpowiedz tylko wydaje mi sie ze musze poprzepinac inaczej wtyczki

co do dopinacza to w mojej go jeszcze niema bo to kocuwka 2003 a lolega ma 2004 i juz go mial

wysle fotki co to wtyczek

dominik Nowy Targ
Opublikowano

cze ,udalo sie,

ale niebylo do konca tak latwo,

musialem przelozyc z moich orginalnych foteli modol od podgrzewania, i jedna wtyczke przepinowac bo sie ruznia ale wszystko dziala.

Dzeinki za pomoc

dominik Nowy Targ
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć

Jestem zainteresowany tym samym zagadnieniem potrzebuje tylko zdobyć fotele do mojej 5 z 2004 ze skórą najlepoej z m sport wersji możecie podać jakieś dobre źródło z każ kupić będę wdzięczny

Daniel

:roll:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2