Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Idac za rada forumowiczów kupiłem dzisiaj uszlachetniacz do benzyny firmy CARPLAN o nazwie NITROX

producent pisze ze :

-czysci układ wtryskowy

-usuwa nagary z koncówek wtryskiwaczy

-czysci pompke paliwa

-redukuje powstawanie nagarów

-usuwa wode kondensacyjna z układu paliwowego

czy ktos miał juz do czynienia z tym preparatem i czy faktycznie działa tak jak opisuje producent.

Pytam bo nie wiem, bo nigdy nie mialem koniecznosci uzywania takiego specyfiku gdyz zawsze auto chodziło jak trzeba,ale porzy okazji tych mrozów cos zaczeło go dławic ,czy ten srodek choc troche pomoze w tym zeby auto wróciło do optymalnej formy???

Opublikowano

Siema że się dławi to skutki wody w benzynie tak miałem w tą zime zalałem shell V power i tam woda była chodził jak chciał.

A co do uszlachetniaczy lałem to kiedyś i moim zdaniem efekt był mizerny może coś i dało ale wyrażnej różnicy nie widziałem.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam. Miałem takie same objawy i posłuchałem kolegów z forum. Zacząłem od przeczyszczenia silnika krokowego i pomogło. Nie ma dławienia. Polecam i pozdrawiam BMW E-36 1.8 91r.