Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały kłopot. Przeszukałem całe forum, ale w dalszym ciągu nie usunąłem usterki. Problem zaczął się od tego jak wyjąłem akumulator i podmieniłem na inny. Z myślą, że się rozładował (a okazało się że szczotki się zawiesiły w rozruszniku). Gdy wsadziłem swój na miejsce, wszystko było ok do momentu jak chciałem właczyć radio ( Buissnes na CD bez zmieniarki). Nie chce się właczyć, mogę ustawić godzinę, datę, webasto, zobaczyć wszystkie wskazania komputera, Cd się wysuwa. Sprawdziłem już bezpieczniki w schowku pasażera, w bagażniku, wyjąłem radio z myślą, że ono samo w sobie ma bezpiecznik ale nie ma, sprawdziłem również wzmacniacz i subwoffer ale również wszystko wygląda w porządku. Sprawdziłem przewody które były na wierzchu. Bez skutku, dalej nie działa, nie reaguje. Świeci się tylko godzina i nic. W tamtym roku wyciągałem kilka razy aku w zimie, żeby go podładować i nie miałem takiego problemu. Dodam tylko że każdy szczegół w samochodzie działa, kontrolki, światła itp. Tylko to radio nie chce!

Może ktoś spotkał się z czymś podobym ?

Opublikowano

Podłączę się do tematu i również proszę o pomoc.

U mnie po podobnej procedurze odłączenia, podładowania i ponownego podłączenia aku przestała działać zmieniarka CD. Reszta działa normalnie, ale zmieniarka nie widzi płyt (komunikat NO DISCS), mimo że wcześniej bez problemu wszystko odczytywała. Kasetę z płytami wysuwa.

Próbowałem ponownie odłączyć aku, odłączałem także samą zmieniarkę (przewody) i dalej nic.