Skocz do zawartości

x3 e83 2010- nowe mapy, fotoradary, POI ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie powyżej. Chodzi o nowe mapy, fotoradary i POI do BMW X3 e83 2010 (2006-2010). Mianowicie nie wiem jaką nawigacje mam ściągnąć. MK4 :?: Gdzie to sprawdzić. Starałem się coś znaleść na ten temat, więc jeśli jest :duh: już gdzieś to prosiłbym o link. Mam płytkę z "DVD Road Map Europe High 2010" Europa; DVD Part No. T1000-15833.

Ściągnąłem "BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH 2012 SL POISoN" dla:

"Rodzaj materiałów: BMW Road Map Europe DVD HIGH Maps Navigation na rok 2012 MK4.

Producent: NAVTEQ

Nazwa / m: Samochody BMW

Rok produkcji: 2001-2005

Developer: NAVTEQ + BMWclub.ru

Platforma: MK4 systemu nawigacji (HIGH)

Format: ISO

Wymagania systemowe: Samochody BMW

Serii 3 - E46

Serii 5 - E39

Serii 7 - E38, e65e66

Seria X - E53, E83

Z4"

Nagrałem na płytkę i nie czyta jej w ogóle.

Mam dość jeżdżenia po drogach, których nie ma :mad2: i nie trafiać za pierwszym razem na miejsce. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Z góry dziękuję... :cool2:

Opublikowano

Musiałeś źle nagrać i tyle albo zła płytka.Musi być jakaś firmowa najlepiej

Tu masz najbardziej aktualne mapy do mk4

viewtopic.php?f=91&t=188961

W razie dalszych problemów pisz :D

Pomozemy :cool2: :cool2:

ps.na tej podanej przeze mnie nie ma radarów ale wierz mi i tak te dostępne na mapach bmw nie są aktualne

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Płyta Sony, prędkość x2. Na komputerze normalnie odczytuje nagrane pliki. Nie wiem czy to nie mam związku z oprogramowaniem i odtwarzaczem DVD w samochodzie. Mianowicie nie wiem jaką wersje muszę ściągnąć. Jak to sprawdzić ???

Co do tej wersji do, której link podałęś to co prawda pasuje do x3 ale do "BMW serija X3 - E83 (2001> 2007)"; a mój jest z 2010r. więc nie wiem czy opłaca się w ogóle ściągać. Może jakieś konkretniejsze informacje usłyszę ?? Będę wdzięczny.

Opublikowano

To są mapy do min. do MK4 więc powinno smigać :D

Nie wiem skąd pobierałeś ale te

viewtopic.php?f=91&t=168591

są działające i tyle.Jesli nagrywasz dobrze to muszą działać.Pobierz te z linka który podałem ( w temacie pod koniec jest sposób na szybkie pobranie )

Są to najaktualniejsze mapy do MK4 i nic nowszego nie ma ale są też i w nich dziury.bo BMW dla Polski to tak nie za bardzo się stara ale bez problemu mozna jeździć

Jakbyś dalej nie dał rady pisz w temacie

Opublikowano

"sfinks310" WIelkie dzięki za pierwszy link ( viewtopic.php?f=91&t=188961 ) i za podpowiedzi. Pobrałem jedną płytę CD (do której byłem bardzo sceptycznie nastawiony, między innymi przez to że to CD a nie DVD), nagrałem na najgorszą płytę bo wątpiłem w jej działąnie, min. prędkością (x14). Jeszcze rocznik który się nie zGADZAŁ (BMW X3 E83 2001>2007). No iiiiii ? No i działa brez zarzutu...

Jedyny minus; brak fotoradarów, czy da się cośz tym zrobić ?

Jeśli chodzi o drógi link to jak trafi mi się u kogoś szybkie łącze to sobie ściągne i też sprawdzę...

Opublikowano

No i ok :cool2: :cool2:

W mapach Navitec nie ma fotoradarów :D tylko na tych HIGH sa ale i tak są nieaktualne po tych zmianach :mad2:

Ja włąsnie wywaliłem mapy z fotoradarami i czekamy na aktualizację ale kiedy to nastapi to niewiadomo

Bradzo często mapy z chomika są uszkodzone,bo sam sprawdzałem :D ale ważne tez jest na jakim łączu pobierasz.jak np. jakis net radiowy lub mobilny to zrywa połączenie i nie masz kpl plików i mimo że nagrasz prawidłowo to i tak mapy nie chodzą.