Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km dwumasa , docisk i sprzeglo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak kupowałem sprżęgło plus dwumase i dwumasa była gładka,docisk też był gładki.firma sachs i luk

ale gladkie jak lustro czy miala delikatne fazki cos jak na tym zdjeciu widac

Opublikowano
jak kupowałem sprżęgło plus dwumase i dwumasa była gładka,docisk też był gładki.firma sachs i luk

Ta gładkośc jest daleka od lustra-chocby ze wzgledu na funkcje,którą mają pełnic te elementy.

Drobniutkie równomierne ryski poobróbcze to normalna sprawa.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano

Ta gładkośc jest daleka od lustra-chocby ze wzgledu na funkcje,którą mają pełnic te elementy.

Drobniutkie równomierne ryski poobróbcze to normalna sprawa.

Czyli w kazdym docisku sa takie fazki jak w tym na tej fotce

Ja kupilem zestaw na allegro pochodzil ok rok sprzeglo slizga sie na maxa

Ddzisiaj mechanik wymintowal je znowu , drugi mechanik stwierdzil iz jest to regenrowane stad takie fazki cos jakby przeciagnac bardzo drobnym "grzebieniem". Z wygladu sprzeglo i dwumas jak nowe ma ok 30tys przejechane, a nie da sie jezdzic

Opublikowano
Co to jest-LUK? Z używanego nie da sie zrobic nowego. Po używaniu zostaną chocby ślady po śrubach mocujących..
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Maja delikatne rysy, ostatnio wymieniłem sprzęgło firmy luk. Okazało się że w mojej beni siedziało oryginalne sprzęgło też firmy luk i na docisku oryginalnym były widoczne też takie ryski(rowki), więc dla mnie to jest jasna sprawa.