Skocz do zawartości

E39 530d 1999r. Radio się nie wyłącza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z radiem w swoim bmw. Mianowicie po wyłączeniu stacyjki i wyciągnięciu z niej kluczyka radio nie przestaje grać. Wyłącza się ekran, wszystkie guziki na radiu przestają reagować a dźwięk dalej jest. Wszelkie włączanie ponowne zapłonu czy też zamykanie i otwieranie auta nic nie pomaga. Radio wyłącza się dopiero samo zazwyczaj po 10-30 minutach. Dodaję zdjęcie żeby pokazać jakie to radio. Dodatkowo jest zmieniarka na 6 płyt.

http://imageshack.us/a/img593/4792/dsc07311s.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
A kiedy i przy jakiej okazji to się zaczęło dziać? Nie miałeś przypadkiem zakładanego jakiegoś audio / alarmu czy czegoś w ten desen? Komputer nic nie pokazuje? Nie chce się wyłączyć niezależnie czy odtwarza CD czy radio?
Opublikowano
Zaczęło się tak dziać po prostu z dnia na dzień. Żaden dodatkowy osprzęt nie był montowany, dziwne przeróbki też nie wchodzą w grę. Chciałem dzisiaj sprawdzić czy tak się dzieje tylko na tunerze czy także podczas słuchania z CD, ale ku mojemu zdziwieniu wszystko funkcjonuje ok;/ jedyne co udało mi się zauważyć to że jeżeli w zmieniarce mam włożoną płytę na pierwszej pozycji(na miejscu CD1) to zmieniarka się zawiesza i nie funkcjonuje. Jak wyciągnę płytę z pozycji nr1. to zmieniarka działa po prawnie. Wybadam jeszcze dokładniej objawy i dopiszę niedługo. Pozdrawiam
Opublikowano
Radio masz w bagazniku obok zmieniarki. Sprawdz jaki masz model podejrzewam,ze bm-24,a one robia takie cyrki. Na allegroszu kilka osob oglasza sie,ze naprawiaja szczegolnie te modele.