Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich

Mam takie pyatnie ponieważ przymiezam sie do remątu silnika lub jego wymiany na jaliś inny i nie wiem co zrobic lepiej.

W tym momęcie mam 1.6 M40 moze ktoś by mi mógł doradzić co zorbić lepeij??

POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj na forum, chetnych do zmiany silnika było wielu, a znam takich tylko dwóch - zrobili to w ramach hobby.

Najlepszym/najtańszym wyjściem jest kupienie auta z większym silnikiem, bo i tak przy wymianie musisz przerzucić silnik, skrzynię, wał, dyfer, zawieszenie, wiązkę...

Mimo wszystko - powodzenia!

Kai
Opublikowano

Witam

włanisie blache mam bardzo ładna mam moze dwie dziurki w całej karoserii

a własnie moja e30 ma juz z tył tarcze wspomaganie i wzmocnienia z przodu przy mcpersonach (chyba tak jak miały modele z wyszymi silnikami)i szkoda mi jej troche sprzedawać bo mozna kupiś nastepną jakiegos tronda i pujde całkiem z torbami :) a włanmsie mam do kupienia silnik 2.3litra za 700zł ze skrzyia,całą wiązką elektryczną

Opublikowano

Witam

tak jak napisał ___KAI___ chetnych do wymainy silnika wielu i jak chyba byłem jednym z nich jednak zostaje przy swojej M40-stce jak narazie bo za duze koszta sie wiąża z wymainą silnika a pozatym nigdy nie wioadomo co mi sie rozleci po wymianie pozatym mysle ze jak ten wyremątuje to mi troche posłuzy w kazdym razie dzięki za opinie i pozdrawiam

Opublikowano
elo ano orjentuje sie troche bo sam zamierzam zrobic swapa bo niemam kupca na swoja beemke :mad2: ale zbieram narazie kase na silnik :mrgreen: a wymienic trzeba cale mapchersony sprezyny i amory oczywiscie przerobic mocwanie silnika i chyba tyle tak wiec duzo roboty niema:)ja bym zmienial na twoim miejscu pozdro