Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanko mam do posiadaczy tunerów TV, posiadam w aucie fabryczny hybrydowy tuner TV (Videomodul Hybrid FBas)- niestety MPEG2 i zastanawiam sie czy u Was pomimo tego że nic nie macie wpięte w ta kostke białą to wyświetla sie Wam opcja AV w iDrivie? jesli tak to gdzie?-trzeba wejść do oglądania TV i będzie tam jako jeden z kanałów? Bo u mnie nic nie ma. (mam odblokowaną telewizje - nie wiem czy to może mieć wpływ)

Myślałem że się pojawi jak podepnę coś pod wejście AV w tej białej kostce, ale pomimo podpięcia sygnalu video z zewnętrznego tunera dvb-t nic się takiego nie pojawiło.

Obraz telewizji analogowej z tunera samochodowego jedynie bardziej śnieżył i przebijał delikatnie obraz z tunera zewnętrznego dvb-t. Nie wiem czy też dobrze to podłączyłem, bo schemat który znajduje się na forum nie mówi w jakiej orientacji jest ta kostka pokazana (gdzie jest pin nr 1 a gdzie ostatni 18).

Jak mi się to uda to będzie recepta jak tanim kosztem (a nawet bardzo tanim), zrobić multimedialny odtwarzacz z cyfrową telewizją (do tego mp3, avi, mp4 z napisami z pendriva) w naszych e60-tkach.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
I co kolego zmontowałeś coś w tym temacie?U mnie jest podobna sytuacja posiadam tuner hybrydę,ale wiadomo w PL only mpeg4.Zastanawiam się czy aby nie wymontować cały komplet i opchnąć np. na Ebay-u.A w nowe miejsce zamontować jakiś interfejs AV,a po nim to już poleci Tuner tv,camera back,itd.