Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

napotkałem dzisiaj na następujący problem przy podłączeniu do E39 z grudnia '99:

łączyłem się poprzez okrągłe złącze pod pokrywą silnika. INPA działała bez problemu - łączyłem się do różnych modułów i odczytywałem wartości bez błędów. Próbowałem również podłączyć się NCSem, ale pojawiał się błąd, w wyniku czego nie mogłem pobrać informacji z modułów, ani tym bardziej ich zakodować. Po włączeniu NCSa wybrałem model, następnie moduł, przez który łączę się z samochodem (EWS, IKE, bodajże KMB) i rutynowo naciskam 'Back', aby wybrać konkretny moduł, do którego chcę się podłączyć. Niestety, w tym momencie otrzymuję komunikat: "Warn medium gurt". Odczyt modułu kończy się fiaskiem, bo na dysku pojawia się najprawdopodobniej standardowy plik - w E39 było np. zakodowane ryglowanie drzwi po ruszeniu, w pliku było to wyłączone.

Wcześniej podłączałem się do E39 poprzez kwadratowe złącze OBDII i bez problemu mogłem podłączyć się do wszystkiego, podobnie w mojej E46. W NCSie korzystam z profilu '"Revtor's". Sytuacja była analogiczna w przypadku wszystkich 3 modułów, poprzez które chciałem się łączyć.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc - co sprawdzić, co zmienić? :/

Pozdrawiam,

Mateusz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uciekło mi w tej chwili auto do testów :) Sp daten aktualizowałem jakiś czas temu. Folder work wyczyszczę, ale mam skasować wszystkie pliki w nim zawarte?

Dzięki, pozdrawiam!