Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wydech jest zrobiony teraz na tzw"sztuke" i chcialbym to zmienic. Poczytalem troche na necie i wiem ze do tego silnika ida dwie rury o srednicy 50 mm. Chcialbym sie dowiedziec jaki zamontowac tlumik srodkowy i jaki koncowy aby silnik mogl pracowac bez problemow i mial pelna moc:D

Dzieki z gory za pomoc

Opublikowano

ja osobiscie montować bede to co mi inne osoby z forum proponowaly i z poza forum.

tlumik koncowy e30 325

tlumik srodkowy e30 323

aukcje z tymi wydechami:

1. http://allegro.pl/tlumik-bmw-e30-320i-320-325i-325-koncowy-wydech-i2609919505.html

2. http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-bmw-e30-323i-323-2-3-2-4-i2606675579.html

troche po modelowac jeszcze i jest podobno gitara..

btw. co do jakiej kolwiek przejsciowki z 2rur na jedna w strone silnika to nic nie znalazlem, i z innego wydechu mysle spawac, bo miejscy na sonde jeszcze nie mam :D.

Opublikowano

ewentualnie cos mozna kombinowac bez tlumika srodkowego i dac dwururke do samego konca.. ale mysle ze tamto lepsze :)

jak bys mial np okazje wydechow o jeszcze wiekszej srednicy to ja bym nie bral :) jest powiedzenie - co za duzo to nie zdrowo.

Opublikowano

rozumiem:)

a jak to ma wygladac od kolektorow wydechowych? W ogole orginalnie przy silniku m50b25 ida dwie rury od poczatku do konca czy za kolektorami jest zwezenie do jednej rury?

Opublikowano
zobacz zdjęcie dziś wrzuciłem w galeri e30, wisi silnik i widać ;p jest coś takiego 4>2>1 czyli schodzi do jednej rury, bo musi być sonda lambda gdzieś w tamtym miejscu chyba ;p
Opublikowano

ok :lol:

Raczej tak, pozniej idzie sonda a za sonda trzeba by zamontowac ta przejsciowke aby znowu powrocic do dwoch rur tak?:) i pozniej tlumik srodkowy itp:)

Opublikowano
tak.. tak akurat ja chce zrobic :) bo jak caly czas 2 rury by byly to chyba 2 sondy sie daje? ale pewien nie jestem..