Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z autem bmw e36 316 silnik M43 automat benzyna z gazem, otóż wymieniłem pompę paliwa i auta zaczęło normalnie pracować ale kilkukrotnie odpaliłem chwilę pochodził na benzynie jakieś 5 minut i nagle zgasł i od tego nie mogę go odpalić ani na gazie ani na benzynie, kreci kręci i nic nawet nie parchnie ani nic zero. przejrzałem kable wszystko jest ok zauważyłem tylko że auto nie zalewa się ani gazem ani na benzynie jak by nie było paliwa, miał ktoś taki problem? co i jak sprawdzić? jak ktoś ma pomysł proszę pisać do sprawdzenia błędów dopiero w poniedziałek a cała niedziela przede mną.
Opublikowano

jak sprawdzałeś kable ? jaka instalacja

benzyna nie ma nic do gazu jesli na bp nie łapie przez pompe czy cos to i tak na gazie w trybie awaryjnym gaz oczywiscie masz tą opcje

powinien zaraz złapać ja wnioskuje elektryka jesli ani na jednym ani na 2 nie łapie ale tu teraz kwestia gazu jaki masz ?

ja mam 2 generacje w moim m43 albo 3 nie wiem sam ale nie sekwencja poprostu nagrzejesz i sie przełącza w filtr gaz leci

listwa wtryskowa jest wpięta w sterownik gazu a nie w komputer z auta tzn emulator

tu tez byś mógł sprawdzic moze ci sterownik lpg z emulatorem poległ i stąd problemy

Opublikowano
Sprawdzałem kable od czujników czy się nie przetarł jakiś albo odłączył ale nic nie widać. Gaz jest 2 generacji także mogę odpalać na gazie i cały czas tak robiłem bo nie działał na benzynie pompa nie domagała wymieniłem na nową z filtrem i działał idealnie odpalał na dotyk chwilę chodził i po 5 minutach zgasł i teraz nie idzie odpalić w ogóle ani na gazie ani benzynie