Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj zauważyłem problem że klapka od wlewu paliwa nie chce się zablowkować. Miał już ktoś taki problem? Jak to ugryść i naprawić?

Pozdrawiam

Opublikowano
ale po prostu nie blokuje , ale jak przytrzymam wciśniętą klapkę i zamknę auto z pilota to się zamknie, ale jak tylko otworze auto ponownie to już klapka odstaje.
Opublikowano
Zablokuje się ale na ten bolec co wychodzi przy centralnym. ale nie na ten zatrzask... :( bardzo mnie to irytuje i chciałbym to naprawić
Opublikowano

Wydaje mi się że to nie wina elektryki, tylko tej blokady, jutro może spróbuje wyciągnąć bo może jakiś plastik się ułamał . Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

pozdrawiam

Opublikowano

No arcisz też mi się tak wydaje. Ale on jest odpowiedzialny za blokowanie tej klapki ? Bo ta sprężyna tam normalnie działa i odbija klapkę, ale nie chce się zablokować.

Pozdro

Opublikowano

Klapka wlewu nie blokuje się w ogóle. W pozycji zamknięta trzyma ją zawias.

Dopiero gdy zamkniesz auto dodatkowo wysuwa się bolec który zamyka/rygluje klapkę.

Odbojnik to jedynie pomoc przy otwieraniu klapki, ma odsunąć klapkę od karoserii abyś mógł ją podważyć palcem.

Co się dzieje dokładnie z Twoją klapką? Lata luźno? Jak tak to zawias do wymiany.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.