Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)

zakupiłem właśnie swoją wymarzoną 335D Touring i chciałbym ją jakoś dodatkowo zabezpieczyć. Myślałem o alarmie i module GPS. Co polecacie? Czy można kupić 2 w 1 czyli i alarm i GPS jako jedno urządzenie. Podajcie jakieś sprawdzone rozwiązania. Będę wdzięczny i z góry dziękuję

Piotrek

Opublikowano
Najważniejsze żeby był na CAN. Bo inaczej zginiesz w plątaninie kabli. Osobiście zamontowałem prosty alarm na CANie za 300 zł... (jeden w setek na allegro). Oczywiście bezpilota-sam się uzbraja/rozbraja - ma też wyjscie na oddzielny GPS...
Opublikowano

Wybiore coś z opcji:

Tytan DS400, Seo Perfect lub DOG 70. To wyższa półka więc powinny być ok. Macie jakieś doświadczenia?

Do tego jakieś zabezpieczenie dodatkowe polecacie?

Opublikowano
Jak to jest z fabrycznymi alarmami w BMW. Niby tu na forum ktoś pisał że 99% aut je ma ale wedle instrukcji tam gdzie powinna być dioda u mnie nie ma czyli świadczy to o braku? Dodam że auto wyposażone jest w Comfort Acces.
Opublikowano
Brak diody - brak alarmu. Też nie mam. Mnóstwo aut z niemiec (szczególnie z południa) nie ma alarmu (może tam nie kradną :D )
Opublikowano
Mozesz założyć Tytana z odcieciem zapłonu.Są dedykowane do BMW i sporo moich znajomych ma je u siebie.Trochę kosztuję ale jak nie masz w ogóle alarmu to taki kpl będzie w sam raz
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 2 tygodnie później...