Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ile Wam pali to auto przy 170 km/h, 200 km/h i 230 km/h?

Moje auto chyba coś przesadza bo przy 170 pali 19 litrów, przy 200 pali 27 litrów a przy 230 pokazuje 35 litrów bo to jest maksymalna wartość jaką pokazuje.

Czy wasze X6 palią podobnie?

Jeszcze mam pytanie co ile km dolewacie olej, bo ja chyba co 2-3 tys kilometrów muszę dolać 1 litr oleju.

To normalne?

Mam to auto od 2 lat i chciałbym to nareszcie ustalić.

Opublikowano

Moje auto pali na trasie (po wioskach bez autostrady, ostro, wyprzedzanie itp) - 17,5 l/100 km.

Autostradą (130 - 230 km/godz) - 16 l/100 km.

Miasto (Warszawa, korki, światła) - 20 - 21 l/100 km.

Opony 20" lato, 19" zima.

Dolewki oleju to +/- 0,5 l / 10.000 km

Opublikowano

Średnio (na próbie ok 6000 km) jazda mieszana: 20.8/100

W mieście od 25 do 35/100 (dużo zależy od tego jakiej muzyki słucham. Przy ciężkim metalu właśnie 35 ale wtedy zwykle też na maturalnej skrzyni jadę ;-)

Na trasie raz udało mi się osiągnąć na jakimś kilkudziesięciu kilometrowym odcinku poniżej 14 a standardowo jest to ok 17.

Tankuję minimum 98 oktan.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kurcze, średnie spalanie wzrosło mi do 21.0 do 21.1 (pewnie do końca października będzie 21.1 do 21.2) dzisiaj 75 litrów=450 zł :) i nieco ponad 500km pokazał komputer. Ale przyznam się, że jakkiś miesiąc temu kumpel pokazał mi do czego służy skrzynia "S" :P no i zaczęło się :mrgreen: