Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam x3 2,0i n46 mam taki problem kiedy jest na luzie albo wsprzęgle i puszczę gaz to auto mi gasnie nie jest to cały czas ale sporadycznie. Niedawno odkrłem o co chodzi jak mam włączoną klime to nie ma problemu bo przy włączonej klimie obroty sa nieco wyzsze około 900 i jest dobrze, ale gdy klimatyzacja jest wyłączona obroty sa około 750 -800 i wtedy potrafi zgasnąć. Jezeli ktoś ma podobny problem to wiadomo ze chodzi o obroty silnika . Mi samemu trochę to zajeło zanim odkryłem kiedy gasnie a kiedy nie, mam nadzieję ze w podobnej sytuacij moj post komus pomorze.Jeszcze jedno pytanie jak ustawić obroty biegu jałowego na odrobinę wyższe ?

POZDRAWIAM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cześć. Walczę z identycznym problemem od roku. Wówczas samochód był na gwarancji. W serwisie nie znaleźli przyczyny. Podnieśli nieco wolne obroty i problem zniknął - nie na długo. Ponownie pojawił się po gwarancji. Wymieniono mi przepływomierz licząc, że to będzie przyczyna - nic z tego. Po każdej wizycie w serwisie kłopot pojawia się ponownie. Czasem, jak jest zimno przez dłuższy czas potrafi się nie objawić. Czasem gaśnie na każdych światłach. Powoli mam tego dosyć.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Moja żona miała to(co prawda w suzuki)samo. Wymienili 2 sondy lambda i nic. Dopiero wymiana zaworu evap(to taki zwór w zbiorniku paliwa odzyskujący opary benzyny ) wyeliminowała całkowicie problem. U nas pojawiał się też czasami błąd silnika a po następnym odpaleniu znikał.

Może to coś pomoże.

Opublikowano
Patrzac na ten problem nawet w aucie na gwarancji to ASO chyba nie za bardzo się przyłozyło do diagnostyki.Tak jak kolega pisze błedów moze nie być ale wypadałoby parametry sprawdzić w czasie np. odpalania
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco