Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialbym zapytac jaki rozmiar glosnikow mozna zalozyc do Cabrio E36 rok 1997. Moze ktos ma glosniki godne polecenia , chcialbym jakies dobre, sprawdzone niekoniecznie tanie podroby. Nie wiem jaki rozmiar mozna wlozyc do tylu i przodu. Nie jestem zainteresowany Tuba bo nie ma miejsca w bagazniku. Ewentualnie jaki wzmacniacz , choc chcialbym tez ominac wzmacniacz bo miejsca nie za duzo , jak trzeba to wcisne gdzies. Radio mam tez do wymiany , ale to juz chyba sobie poradze ewentualne porady mile widziane. Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano

Cześć Kolego. Jak miałem E36 to przód wymieniłem na Infinity Kappa, rozmiar 13cm, roboty dużo nie ma. Na tył warto wsadzić 9x6 jaja, są specjalne adaptery na allegro ale ja miałem sedana, być może w Cabrio jest inaczej. W ostatecznoścci tego nie zrobiłem bo ładnie grało to wszystko na Alpince CDA. Jakby co jest fajny myk. Do Alpinki można podpiąć power pack coś w tym stylu daje to prawdziwe 4x50W (to jest taki kompaktowy wzmacniacz) fajna sprawka, niewielkich rozmiarów.

http://www.caraudiodirect.co.uk/alpine-ktp445.html

Radyjko to już kwestia gustu w zależności od zasobów portfela, ja mam CDA-117Ri...powiem Ci że radyjko robi piękną scenę, czyli nie słyszysz że głośnik masz pod butem :lol: na innym radyjku, było by słabo (sprawdzałem na tanim Kenwoodzie) duża różnica. Generalnie Radio, power pack i dobre głośniki na przód to jakieś 2000zł nie ma zmiłuj niestety.