Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie. Interesuje mnie zwiększenie mocy w m43b18 i czy montaż komputera(nie obc) z is-a zmieniłby cos w osiągach poczciwej 318i. Jesli taki temat już był t przepraszam ale szukałem i w wyszukiwarce i w google i nie znalazłem. Z gory dziekuje za odpowiedz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jak nie da??!! Przynajmniej 100KM i 80NM, a jak dasz jeszcze stożek za 10złotych i strumienice....M3 siada :mrgreen:

PZDR>

Opublikowano
Dziękuje że chociaż niektorzy odpowiadaja na temat. Stożek za 10 zł raczej odpada ale idzie juz do mnie cos bardziej ciekawego. Czyli pozostaje chip tuning i zabawa z silnikiem. Wiem że niektorzy powiedza żebym zmienił na większy silnik ale za ta cenę ktora dałem za auto i stan w ktorym sie znajduje to nic lepszego nie znajde. Dziękuje i pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chodzi o chip, to tak, dużo nie daje, nie ma jakiś megaprzyróstów, a dobre i sprawdzone ma kolga BAGOR, nawet gdzieś na forum ma założony swój temat, ale jak na złość nie mogę go znaleść. Jak coś pisz do niego PW, na pewno pomoże Tobie. Ale pamiętaj, cudów nie oczekuj...to jest tylko 1,8 8V i bez większej kasy nie uzyskasz wiecej jak 125KM, o ile silnik trzyma fabryczne parametry...

PZDR>

Opublikowano
Chciałbym się tylko sprawnie poruszac bo i tak praktycznie paliwo mam za darmo bo tygodniowo zarabiam jakies 120 zł na benzyne. A orientujesz sie mniej więcej po jakich cenach takie chipy on posiada ?
Opublikowano

Nie ma żadnych podstaw żeby podmiana komputera miała dać jakiś zysk w mocy. Jeśli już, to skutek może być odwrotny i szkodliwy dla silnika.

Niestety, ale coraz częściej widzę, że pojawiają się takie "pomysły" z podmianą komputera lub softu np. z 325i do 320i. Dlatego wyjaśniam: sterowanie będzie niepoprawne zaczynając od niepoprawnego sygnału o długości czasu otwarcia wtryskiwaczy, źle ustawionego zapłonu czy też błędnej linearyzacji przepływomierza. To tylko kilka przykładów.

Chciałbym się tylko sprawnie poruszac bo i tak praktycznie paliwo mam za darmo bo tygodniowo zarabiam jakies 120 zł na benzyne. A orientujesz sie mniej więcej po jakich cenach takie chipy on posiada ?

Możesz napisać do mnie na PW lub email: [email protected]