Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam problem z widokiem prezentowanym przez nawigacją :(

Sprawa wygląda następująco. Jestem posiadaczem BMW e91 LCI z 2008r. Auto posiada fabryczną nawigację Professional z dyskiem twardym [CIC] i w momencie zakupu przeze mnie miało mapy z 2008r.

Po jakimś czasie do samochodu zostało wgrane polskie menu i od tego czasu widok mapy na ekranie się zmienił. Wcześniej mapy widoczne były w kolorach.

W związku z tym, że mapy, które posiadałem od nowości były nieaktualne postanowiłem zrobic ich update. Kolega Nerwus z tego forum "załatwił" mi Kod aktywacyjny oraz mapy BMW Road Map Europe 2012 Premium. Po kilku dobrych godzinach mapy w aucie zostały zaktualizowane, aktualnie to wersja: 101104.2.17 Mimo tego na ekranie nawigacji nadal widzę jedynie linie [drogi] w odcieniu szarości taki widok 2D...

Bardzo proszę o pomoc jak mogę ustawić nawigację aby mapa prezentowana była trójwymiarowo i w kolorze? czy jest to kwestia ustawień samej nawigacji, jeżeli tak w jakich opcjach mogę zmienić sposób prezentacji? Czy raczej to problem wynikający z wgrania polskiego menu do idrive, jeżeli tak co muszę zrobić?

z góry dziękuję za pomocne rady

Pozdrawiam

Edytowane przez uzytkownik
Opublikowano

ok. pogrzebałem w ustawieniach i wygląda to lepiej :)

mam trzy lamerskie pytania wybaczcie ale to pierwsza fabryczna nawigacja jaką posiadam ;)

1. czy istnieje możliwość takiego ustawienia by pokazywane były bryły budynków? [przyzwyczajenie z automapy] :D

2. bardzo proszę o informację jak wgrać i skąd pobrać fotoradary bo nie mam ich w POI

3. czy jest możliwość aby prezentowane były "strzałki" bo niestety nie mogę znaleźć takiej opcji

z góry dziękuję :)

Opublikowano
Jest możliwość strzałek , jeśli masz nową mapę 2012 to powinny być bryły budynków przynajmniej w wawie są
Opublikowano

Jak podzielisz ekran na 2 czesci, to jak przejdziesz na prawa strone i nacisniesz iDrive - wyskoczy menu, gdzie mozna wybrac co ma byc wyswietlane. Jedna z opcji sa strzalki.

Poza tym, jak po drodze bedziesz mial rozjazdy i wlaczony podwojny ekran - automatycznie po prawej pokaze, ktorego pasa sie trzymac

Pozdrawiam,

jns