Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radio gra rewelacja ale głosniki słabo tzn basu brak ... a widać ,zę mogą basić ... i tu pytanie .

wsadził je do tyłu w pułke na wcisk... ale do około cyba trzeba czymś uszczelnić ? czy jak? ponad to pod głosnikiem ktos wyrył dziury aż do bagażnika też je jakoś zakryć?

nie wiem czy górną częśc uszczelnić jaoś czy dolną? czym to wygłuszyć rzadna płyta typu HDF nie wejdzie napchać tam jakiejś pianki ? jakąś szmaty czy czym cholera ? z przodu lepszy bass jest niż z tyłu..

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
No właśnie to jest problem jak z póły bez suba wycisnąć bass. A może by tak zrobić jakieś pudło pod półką ? jakaś cienka płyta pod półe i uszczelnić to po bokach ??? Albo coś podobnego?? Może ma ktoś coś takiego zrobione ??? Klonas jak to rozpracujesz to pisz co i jak :) Pozdro
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano
jasne wyciągniety mam głosniki najpier będe robił skrzynie od najwiekszej do najmniejszej potem częśc bede uszczelniał pianką ... obawiam sie ,że bardzo wazne jest uszczelnienie górnej czesci głosnika... tzn od góry jak sie patrzy aby częśc górna była odizolowana od dolnej tu moge mieć najwięskszy problem ... Pianka polituranowa wypchnie mi głosniki... więc nie ma jak teko zrobić a puźniej rzeźbić ... musi być chyba coś innego :) jakaś wata .. rozebrałem głosnik kompa tam jest wszystko szczelne cisnienie wytwarza sie w pudle ale jest hermetyczne zamknięte tak chce spróbować zrobić ... i tak chyba musi być ... coś mi sie wydaje ,zę przednie na tej zasadzie działają...
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5