Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie chce byc zlosliwy ale skoro stac Cie na takie auto to po co kombinowac cokolwiek z akcyza?

boisz sie ze moze byc cos zakombinowane z ksiazka serwisowa, a sam wymyslasz kombinacje z faktura..?

a tlumaczenia ze felgi czy jakies inne dodatkowe wyposazenie zmniejszy Ci wartosc to zapomnij...

chcesz miec wszystko tip top to nie kombinuj z akcyza..

i w koncu zobacz na wlasne oczy, auto z ktoregos linku, w koncu to same perelki... bo same wysylanie linkow niewiele da...

ps. powodzenia w zakupie

Nie rozumiem takiego podejścia do tematu, to tak samo jakbym napisał: "Skoro stać Cię na nową skodę yeti to dlaczego w BMW masz 18d? Przecież stać Cię na 30i! I nie ma tłumaczenia że szukałem 3.0i ale trafiło się 18d.

To że ktoś ma na wydanie 90tys PLN na sam samochód nie znaczy że ma w dupie 4tys PLN podatku

to jest Twoj punkt widzenia, ale 4 czy 5 tys przy calkowitej cenie okolo 110 tys z ubezpieczeniem, wykonaniem serwisu to jest znikoma kwota, zeby tak kombinowac...

ps. swoje 318d kupowalem 5 lat temu i nie bralem w ogole pod uwage 330i ze wzgledu na zawartosc portfela i koszty eksploatacji z racji tego ze duzo jezdze...takze jest tlumaczenie dlaczego nie 3.0i,

ps2. akcyza w polsce na auta powyzej 2 litrow jest chora to fakt niepodwazalny, ale w takim kraju zyjemy gdzie prawo nigdy nie sprzyja obywatelowi...

Opublikowano

Kupuj od prywatnego.

Niech wpisze kwote 10-13tyś.e i po kłopocie.

Tak aby wyszło jak w eurotaxie -30% i wszyscy będą zadowoleni.

A jak nie wiesz jak to zrobić to zajedz do gościa,który sprowadza fury daj mu 500zł to załatwi wszystko jak fabryka :twisted:

Opublikowano

Chyba ktoś tu nie umie czytać ze zrozumieniem. Falarek ale czy ja gdzieś napisałem żeby w ogóle akcyzy nie płacić? :mad2:

Wymyśliłem 4000PLN które pewnie można by było zapłacić mniej gdyby coś pokombinować.

kamilg: oczywiście, że 4 czy 5 tys to znikoma kwota przy 100tys ale weź pod uwagę że to pieniądze "wyrzucone w błoto", których niskim nakładem pracy można nie wyrzucać i przeznaczyć na samochód.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF