Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z dmuchawą, niezależnie od ustawionej temperatury i włączonej klimatyzacji mam cały czas grzanie na nogach i pod szybą (grzeje na max). Czujnik temp. zewnętrznej sprawny. Auto to 525d touring z 2001r.

Ostatnio aktywowałem webasto, pojawiła mi się opcja w navi, ale pomimo sygnalizacji włączenia nie grzeje; może ma to jakieś powiązanie. Jednak powyższy problem był już wcześniej.

Opublikowano

przy lewej nodze pasażera jest taka osłona owinięta tym dywanikiem co podłoga -->> jak to zdemontujesz to zobaczysz silniczki regulujące klapy nawiewów

zmieniaj kierunki i obserwój czy klapy chodzą

ten od nadmuchu na nogi jest najbliżej panelu klimy i lubią cięgna się wysunąć i nie zamykać klapy

Opublikowano
To odpowiada za ciepło/zimno czy kierunek nadmuchu? Bo mogę wyłączyć/włączyć nadmuch na nogi, ale cały czas grzeje bez względu na temperaturę.
Opublikowano

nie no zrozumiałem że cały czas na szybę i nogi i myślałem że nie umiesz tego zmienić

jak cały czas tylko ciepłe to elektrozaworki

są pod rurą łączącą lewy filtr pyłkowy z budą

czasami wystarczy wtyczkę przeczyścić ale przeważnie to zgniły uszczelki grzybków zamykających i przepuszczają gorący płyn do nagrzewnicy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.