Skocz do zawartości

e46 320d kodowanie kluczyka za chiny nie idzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam taki problem z zakodowanie kluczyka wszystko tobie tak jak w procedurze opisane i niestety klapa kluczyki mam z akumulatorkami żadnego nie mozna zakodowac centralny w drzwiach i na tunelu działa bez zarzutu Może ktos wie gdzie szukac przyczyny Dziekuje
Opublikowano
wymien baterie moze pomoze. Mi otwieral , ale nie zamykal auta. Wymienilem i zakodowalem i jest ok.
Opublikowano
  • Autor
tylko że ja mam samoładujace się akumulatorki
Opublikowano

co nie znaczy że mogą być już padnięte :)

Edit: samoładujące w e46? Jakoś tego nie widzę. Choćby ze względu skąd tam 2 biegun wsiąść...

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano

Kolego w swoim kluczyku tez masz akumulatorek, baterie ładowalną :D

Pojeździj trochę aby kluczyk się naładował, spróbuj ponownie zakodować nawet kilkukrotnie jeśli nie wychodzi.

Gdy kluczyk nie będzie wykazywał oznak życia musisz zakupić akumulatorek LIR2025 i zrobić wymianę

Opublikowano
  • Autor

inpa pokazuje mi takie błędy na centralnym wie ktos co to może zaczyc inaczej nie umiałem tego przetłumaczyc

kod błędu 27 06 Sterowniki centralne ryglowanie przekaźnik stykowy drzwi do otwarcia ma obwód otwarty lub styk do zamykania wystaje

kod błędu 24 06 centralny zamek blokujący kontakt przekaźnika otwierania, ma obwód otwarty lub styk do zamykania wystaje

Opublikowano
  • Autor
juz chyba wiem przekaźniki w module komfortu
Opublikowano
  • Autor
może ktos wie czy mam w tej sytuacji wymieniac 2 przekaźniki czy wystarczy jeden dodam ze przycisk na tunelu działa i otwieranie z kluczyka tez nie działa tylko otwieranie i zamykanie z pilota na jednym z przekaźników widac iskra przeskakuje jak zamykam i otwieram na tunelu drugi zero kontaktu