Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam lpg od 4 miesiecy, ostatnio na luzie pracujac na benzynie silnik pracowal mi bardzo nierowno i obroty spadaly do 300 i falowaly, zdarzylo mi sie to kilka razy, na benzynie nie chciał jechac, jak na gaz przełaczyłem to OK. Nadmieniam że mam uszkodzoną sonde lambda, i gaz jest wyregulowany pokrętłem.

Czy przyczyną będzie sonda, czy może pompa paliwowa mi fiksuje?

pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taaaaaa... LPG "na śrubę", sonda odłączona... cudów oczekujesz?

O jeżdżeniu na LPG to możesz zacząć myśleć, jak doprowadzisz silnik do porządku na Pb. Dodatkowo uważam, że może to być spowodowane katastrofalnym dostrojeniem LPG "na śrubę". Pojeździj trochę (ze dwa dni) TYLKO na Pb. Jak będzie pracował normalnie, to zastanów się poważnie nad stłuczeniem gazownika, a jak się będzie wydurniał silnik nadal, to czas do niego zajrzeć i sprawdzić pracę na Pb. Aaaaaaa brak sondy... no to moja teoria legła w gruzach, bo nie dostosuje się do poprawnej pracy na Pb bez sondy.

Kai