Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak opisywałem w temacie - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=193732 udało się już naprawić auto. Pozostała jednak do naprawy felga, która ma wyszczerbiony rant no i jest trochę porysowana (widać na zdjęciach uszkodzenie zaznaczyłem na czerwono). Felgę dałem do wulkanizatora - sprawdził, że jest w normie - prosta bez żadnych pęknięc, tak więc postanowiłem ją naprawić. Mój znajomy lakiernik powiedział, że ją bez problemu naprawi. Gościu jest naprawdę dobry ale nie do końca wierzę, że uda się to tak ładnie naprawić jak on mówi. Ma zamiar poszpachlować ubytki i całość pomalować. Ja kompletnie się na tym nie znam więc moje pytanie - czy tak się to właśnie robi? Czy felga nie będzie później biła albo nie będzie się coś działo? Co do rys powierzchniowych to podejrzewam, że bez problemu można to naprawić tak jak on mówi. Mam jednak wątpliwości co do naprawienia w ten sposób uszkodzonego rantu. Może miał już ktoś kiedyś taką sytuację ale wie jak powinno się to naprawiać.

Pozdrawiam :)

P.S. Przepraszam za mało wyraźne zdjęcia robione telefonem komórkowym

http://images42.fotosik.pl/534/88cb32d54a26489c.jpg http://images45.fotosik.pl/1505/44c7c676af98f842.jpg

Opublikowano

naprawa pewnie ze 200 może i 300zł

poszukaj na allegro może gdzieś wyrwiesz 1szt takiej felgi

co do naprawy to weź pod uwagę to że szpachla lubi pękać i odpryskiwać - fakt lakiernik to naprawi i nawet śladu nie będzie widać po tych rysach

ale czasem np wpadniesz w dziurę albo o krawężnik zahaczysz i felga szybko może stracić na ładnym wyglądzie

felga jest elementem na który są przenoszone bardzo duże siły - ona cały czas pracuje

więc przemyśl dobrze sprawę

gg5553463
Opublikowano
naprawa pewnie ze 200 może i 300zł

poszukaj na allegro może gdzieś wyrwiesz 1szt takiej felgi

co do naprawy to weź pod uwagę to że szpachla lubi pękać i odpryskiwać - fakt lakiernik to naprawi i nawet śladu nie będzie widać po tych rysach

ale czasem np wpadniesz w dziurę albo o krawężnik zahaczysz i felga szybko może stracić na ładnym wyglądzie

felga jest elementem na który są przenoszone bardzo duże siły - ona cały czas pracuje

więc przemyśl dobrze sprawę

Szukałem takich alufelg i chyba udało mi się jakąś sztuke za 400zł znaleźć na allegro. Co do estetyki zrobienia tego to się nie boję bo robi naprawdę czysto i dobrze. Możliwe, że w tym miejscu felga szybciej się zużyje. Naprawa będzie mnie kosztowała śmieszne pieniądze (100zł), bo jest to znajomy któremu naprawiałem tanio laptopa (tym się zajmuje) i jest mi dłużny przysługę :D Przekonamy się więć jakby co strata duża nie będzie.