Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam wrazenie ze rozrusznik tzn sama czynnosc rozruchu jest sporo glosniejsza niz byla przed wymiana sprzegla!!! co jest k....a?!

rozrusznik pracuje normanie. szybko i sprawnie. dzwiek sprawia takie wrazenie jakbyscie stali obok jakiegos odpalonego samochodu i wtrakcie pracy silnika otworzyli maske. dzwiek silnika ten sam tylko ze glosniej go slychac. nie wiem juz jak mam to wytlumaczyc. jakim przykladem sie podeprzec.

po prostu rozrusznik pracuje z takim samym dzwiekiem tylko ze sporo glosniej.

Edytowane przez l.gomulski
Opublikowano
Najlepiej będzie go wydłubać rozebrać i zobaczyć co mu jest.Idzie zima lepiej teraz ogarnąć niż w grudniu kląć.A co do objawów to wiele różnych czynników,ale na pewno coś się sypie.
Opublikowano
Jak sobie wyobraze walke z wyciagnieciem tego rozrusznika to zwoje mi sie we lbie prostuja. Zwalalem pare razy skrzynie i za kazdym razem sobie myslalem jak inni wyciagaja ten rozrusznik na zewnatrz. Ja go tylko odkladalem gdzies na bok. Tam nie ma miejsca zeby palec wsadzic a co dopiero odkrecic przewody:D do tego siedzi w takiej dziurze ze ani go wyjac od dolu ani od gory. Mam dwa metry wzrostu i dlonie wprostproporcjonalnie duze. Moje szpadle napewno tam nie wejda:D chyba oddam do mechanika :8)
Opublikowano

pierw sprawdź czyś go dobrze dokręcił

wymnij filtr pyłkowy i masz go prawie jak na dłoni

wszystko odkręcasz od góry i wyjmujesz też do góry

wiem że Twój wzrost troszkę utrudnia ale mi wymiana zajeła 10 minut

Opublikowano
Dzieki kolego za podpowiedz z tym filtrem! Serio nawet o tym nie pomyslalem zeby go wykrecic! Kombinowalem od dolu :mad2: tak zwana zacma umyslu chyba mnie wziela. dzis sie zabiore do tego po pracy i opisze zmagania