Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro prawdopodobne jadę po dyfer niestety już wyjęty z auta.

Prócz luzu na flanszy co mogę jeszcze sprawdzić? Luz oczywiście jakiś mały będzie? On na 0 spasowany chyba nie jest.

Opublikowano

Napisze post pod postem żeby było widać.

Luzy za wale miałem przez dyfer. Wał przy sprawnej nie zużytej skrzyni i dyfrze nie powinien wydawać dziwnych dźwięków ani nie powinien mieć luzów, jak się nim kręci lewo prawo ma niewielki luz rzędu kilka mm a nie 3cm jak wcześniej.

Przy puszczaniu bez gazu szybko rytmicznie sprzęgło nie ma styków i zmiana biegów przebiega teraz bardzo płynnie,

Na 1 czy 2 biegu można pompowac gazem i nie ma praktycznie żadnego szarpania, przyspiesza płynnie.

Jeśli ktoś ma problemy ze stukaniem szarpaniem, szarpaniem przy zmianie biegów, brak płynności przyspieszania z niskich biegów to radzę zająć się skrzynią i dyfrem. Auto jest nie do poznania.

Opublikowano
danielxc717 Dzięki za info. U mnie i tak przyszedł czas na tarcze więc poczekam jeszcze miesiąc z tym i dam znać co za dzięcioł stuka :mrgreen: