Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam auto, jednak bez alarmu. Rozumiem, że immobilizer ma każde e90 itp?

Czy jest możliwość dołożenia klocków oryginalnych, aby posiadać ten oryginalny autoalarm? Czy jest to na tyle drogie, że jest to bezsensu? Czy też może trzeba by było dużą część auta ogołocić, bo np na ori alarm miejsce jest gdzieś w czarnej dupie ukryte?

Chodzi mi o to, żeby jednak jakiś wyjec też był w aucie.

Opublikowano
Witam,

Rozumiem, że immobilizer ma każde e90 itp?

Chodzi mi o to, żeby jednak jakiś wyjec też był w aucie.

jarek_135

99% jak nie 100% bmw mają alarmy fabryczne z "imo" tylko, że jak pokazuje życie zabezpieczenia te nie są skuteczne... Polecam alarm SEO PERFECT montowany w fabrycznym kluczyki + ultra dźwięki + wyjec i odcięcie - posiadam - jestem zadowolony !

Don't follow the rules. Make them..
Opublikowano

Alarmu nie mam na 100%, szyba w dole, auto zamknięte, pchałem auto na luzie, machałem w środku, trząsłem budą. Imo gdzieś słyszałem, że wszystkie mają. Poza tym imo musi mieć, ponieważ jakby inaczej ten kluczyk rozpoznawał, każdym kluczem byś auto odpalił?

To, że nie są skuteczne, to rozumiem i wiem. Ale pod tym względem to mnie chodzi tylko o to, żeby hałasu narobiło. Fakt, że nie dzwoniłem wszędzie, ale jeden tel wykonałem i koleś rzucił ceną ~1000 za zwykły alarm z syreną i może za dopłatą jakieś odcięcie, bo to takie "super zabezpieczenie", polskie, najlepsze, chyba firmy Tytan... Jak dla mnie za takie "nic" cena zaporowa!

Ale ten Twój alarm brzmi już jakoś logicznie. Ile mniej więcej za taki alarm zapłaciłeś?

Opublikowano

Ja zapłaciłem (alarm 350zł + robocizna 250zł) 600zł. Wszystko w kluczyku, syrena (ustawiona na pół gwizdka) dioda ładnie wpasowana migająca (informująca o uzbrojeniu) odcięcie, dwa czujniki ultradźwiękowe więc myślę, że cena jest bardzo dobra. Mój kolega miało to wcześniej w e92 i również zadowolony ! Naprawdę polecam. Alarm ma również homologację czyli można go podpiać pod autocasco (dodatkowo - bo żeby ubezpieczyć auto powyżej 50tyś musisz posiadać dwa zabezpieczenia)

To że machasz ręką w aucie to nie znaczy, że nie masz alarmu - alarm może aktywować się w momencie otwarcie drzwi itp. najlepiej rozkoduj vin i zobacz czy masz coś tam wpisane - ale wydaje mi się, że e90 mają wszystkie podstawowy.

Jak masz blisko do Poznania i jesteś zainteresowany założeniem alarmu opisanego wyżej mogę porozmawiać z tym specem czy ma terminy.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Gdyby ktos potrzebował a ma możliwość podjechania do Poznania to załatwimy jakiś termin.