Skocz do zawartości

E36 325i Słabo pali i słabo jedzie na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam Bmw e36 325i benzyna/gaz sekwencja i mam takie objawy że czasem bmka pali na dotyk a czasem za drugim razem, nieraz odpali i odrazu zgaśnie i długo kręci, na benzynie jest jakiś słaby jak dam gazu takie dzwine uczucie jak by chciał przyspieszać a nie mógł dostanie swoje obroty około 2.5 tys to ciągnie ładnie ale do tych obrotów jest bardzo mułowaty i dziwnie przyspiesza dosłownie (jak by chciał a nie mógł) na gazie chodzi elegancko przyspiesza z dolnych nie ma z niczym problemu. I takie pytanie jakie powinny być wolne obroty tej bmki na jałowym biegu ja mam około 0.6-0.7 coś między tym na gazie może ciut wyższe prawie bez różnicy i na benzynie czasem nierówno pracuje. Dodam jeszcze ze na zimnym silniku z rana np. podchodzę i pali na dotyk.
Opublikowano
przeplywka raczej jesli jak jest zimna i pali ladnie a kiedy wymieniales filtr paliwa??
Opublikowano
  • Autor
przeplywka raczej jesli jak jest zimna i pali ladnie a kiedy wymieniales filtr paliwa??

Przepływomierz jest ok bo miałem wszystko rozebrane bo czyściłem a może filter paliwa?

Opublikowano

Filtr możesz wymienić nawet zapobiegawczo, ale moim zdaniem masz problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu. Właśnie wczoraj to przerabiałem w moim m52.

Podłącz się pod kompa i będziesz wszystko wiedział. Dodam tylko, że u mnie objawy takie same i komp wykazał właśnie ten czujnik...

Opublikowano
  • Autor
Ile dałeś za taki czujnik? nówke czy używke kupiłeś?
Opublikowano
Czujnik firmy VDO 289 złotych, ale nie kupuj go zanim nie zdiagnozujesz na kompie...
Opublikowano
Myślę, że uda mi się w tym tygodniu podłączyć pod kompa to będę dziedział