Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam E65 z 2006 roku, nagrałem mapy High 2012 na płytę 4,7Gb bo pobrałem z chomika, nie na DL 8gb, śmiga u mnie bardzo dobrze.

Dałem taką samą dvd koledze który ma e65 ale z 2004 roku, i płyta nie działa. Na idrive wyskakuje komunikat, że jest brak płyty w nawigacji. Dioda CDin się świeci. Jest to na pewno czytnik DVD a nie CD. Nie wie w czym może być problem. Po rozkodowaniu vinu widnieje: "S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional", ale u mnie jest tak samo a mapy High działają. Wiecie może w czym tkwi problem? Wiem, że wcześniej byla tam włożona oryginalna płyta dvd high ale nikt nie wie czemu była tylko mapa czech, innych nie

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Petrolhead
Opublikowano

Jak się nie znasz lepiej daj jakiemuś elektronikowi, który wie jak to zrobić.Koszt bardzo mały a i święty spokój

A próbowałeś radę z drugiego posta??

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Spróbuj zaktualizować soft. Jeżeli to nie pomaga, to trzeba wymienić laser. W MK4 lasery padają i nie czytają DVD, ale CD powinno działać. Te modele tak mają.
Opublikowano
Wystarczy rozebrać i wymienić laser. Sama wymiana banalnie prosta. Można kupić u nas lub w stanach przez internet. Koszt niewielki. Nie radzę wsadzać używki. Żywotność przewidziana na 3 lata. Plastykowe g.... Niestety.