Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, czy ktoś może mi udzielić kilku informacji na temat nagrzewnicy w e30 z 89'? Ostatnio jechałam i do środka auta zaczęła dostawać się gorąca para(od strony kierowcy)przyjechałam do domu i okazało się, że nad silnikiem można zrobić grilla. Pytałam mechanika i kilku znajomych i wszyscy powiedzieli, że najprawdopodobniej to coś z nagrzewnicą. Coś. Ale dokładnie co i jak mogę się tego pozbyć? Pan "Wiesio" zaśpiewał mi za taką usługę 400 zł z demontażem środka. Chciałabym się dowiedzieć czy jest to do zrobienia samemu i co to może dokładnie być. Dzięki z góry za informacje. Pozdrawiam
Opublikowano
witka, rozebrac srodek to nie problem, pare srubek i zaczepow, sama nagrzewnica jest centralnie umieszczona, dziwne ze tylko z jednego nawiewu, co do temperatury silnika to on sam moze sie grzac np. dlatego ze moze byc malo plynu, albo pompa wody siadla.

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś z nagrzewnica hmmmm nagrzewnica są raczej dość trwałe. Niech sprawdzi dokładnie, bo może coś zaworem jest nie tak i z niego cieknie. Ogólnie dostep do nagrzewnicy (sam grzejnik) jest dość prosty i nie trzeba demontować deski roździelczej.

PZDR>

Opublikowano
ja pierdziu... teraz zajarzyłem że tam jest napisane Madzia... Madziu skąd jesteś :D?

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg