Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z nawigacją w E93 335i 2008r. Nawigacja Professional. Aktualizowana najnowszymi płytami z serwisu bmw. Ale od jakiegoś czasu nie znajduje większości miejscowości, ulic a jak już znajdzie to znika droga i nie wie gdzie jest. Dodam że nawigacja nie ma przypisanego VINu bo patrzałem w INPA. Czy to może być powodem? I co najpierw spróbować zrobić? Update softu do nawigacji winkfp? Jak myślicie?\

Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Posiadam Icoma i do tego mam też ISTA/D ISTA/P

Pozdrawiam,

Maks

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Vin ma na pewno ale nie była aktualizowana i dlatego nie widać w Inpie.

To jest CCC czy CIC?

Opublikowano
Trzepnij ją lub cały samochód ista p zauważyłem że np po update najnowszym softem inpa czasami pokazuje kapelusze.
Opublikowano

Chłopaki, sprawa wygląda tak jak na zdjęciu. Sorki zamuliłem się wczoraj w nocy... VIN jest ale nie ma numeru części. Druga sprawa to taka, czy to może być przez K-linię? Ona dostarcza jakieś informacje z różnych modułów do CCC czy ta linia jest potrzebna tylko do diagnostyki? Mam problem tzw. K-Can line fault w ISTA prawie z każdym modułem. Wszystko pokazuję na screenshotach. Bardzo zależy mi też na rozwiązaniu problemu z tą k-linią. Co może być powodem tego? Kolega Tomek020 mi podpowiedział że z JBBF wychodzi K-line do różnych modułów i stąd te błędy w ISTA, więc muszę iść po kablach i sprawdzić czy nie ma jakiejś przerwy. A jest jakieś inne rozwiązanie przed tą ostatecznością żeby nie iść po kablach tylko sprawdzić coś innego? DODAM że łącze z tymi modułami które idą po K-linii ncs expertem oraz inpa. Ista tez wejde w te moduły, ale błędy są takie jakie są. Myślę że wspólnie rozwiążemy mój problem :) Dzięki chłopaki.

http://s6.ifotos.pl/img/screensho_raswhxs.jpg

http://www.bmw-dominik.pl/screenshot.jpg

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Próbowałem ISTA/P programować CCC. I mam problem. Jak akceptuje plan działań to po jakimś czasie wyświetla się że chce KOD DOSTĘPU CCC-BO. O co chodzi? Ten kod dostępu to ten cały FSC? Jest generator FSC, nim wygeneruje ten kod? Jeśli tak to muszę nagrać go na płytę? Bo ista mówi że mam włożyć nośnik z kodem dostępu

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Jest oryginalne. Czyli muszę kupować kod w ASO? A nie wystarczy generator kodu FSC? I pytanie, dlaczego nie mogę pominąć w ISTA "akcję" "wymiana" CCC?

EDIT:

Byłem w serwisie BMW i powiedzieli, że kody FSC są tylko do CIC czyli do nawigacji z twardym dyskiem. Więc dlaczego wyskakuje komunikat że chce kod dostępu?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Usunąłem z opcji wyposażenia (FA) kod $620 i teraz ISTA nie chce już kodu dostępu. Ale i tak proszę pokaż mi to w ETK, wysłałem Ci PW z vinem.

Problem jest teraz inny... Ja ISTA/P praktycznie nic nie mogę zrobić bo wywala mi komunikat po zaakceptowaniu planu działań żebym wymienił sterownik czegoś tam (4 pozycje)... I w większości modułów jest zaplanowana automatycznie R, wymiana, chora ta ISTA jest troche...

Pozdrawiam,

Maks