Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akurat u mnie były, po ich wymianei bez kitu nic nie stuka, aż sam sie zdziwiłęm, ale ogólnie oprćóz wymiany półosi miałem spawaną podłoge i wymieniony łącznik elastyczny wału i tuleje dyfra, u mnie akurat stukanie ustało po wymianie półosi, a u brata po wymianei tulei dyfra więc ciezko powiedzieć jak bedzie u ciebie.

Jak byś suzkał półosi to pamietaj ze 2,8 w manualu ma inne niz w automacie noi trafić niezajechane ciężko, najlepeij szuakć z auta o małym realnym przebiegu bo nowe to fortuna

Opublikowano
Witam podpinam się pod tema miałem ten sam problem ale w 316i wymieniłem wszystko czyli skrzynie, wszystkie tuleje tylnych sanek półosie dyfer ale nie pomyślałem nad wałem i co, po oględzinach okazało się że mam luz na krzyżakach i wieloklinie łączącym wał przy podporze. :D Czyli tyle mogę powiedzieć co ja zrobiłem może ktoś ma inną teorie. :D
Opublikowano
Krzyzak wału chciałem robić po półosiach :D ale udało sie bez, bo regeneracja wału tania nie jest bo juz sie dowiadywałem u mnie w Szczecinie około 800zł i tak jak mówisz tez może on byc przyczyną :)
Opublikowano
Wiecko to u ciebie jeszcze tanio u mnie za regeneracje zaśpiewali łącznie z wyważeniem 1600zł to jest szok dla portfela a mówią że regeneracja jest tańsza ha ha zależy gdzie i dla kogo.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta...

Koledzy jak wasza walka ze stukami?? Ja wymieniłem dyfer oraz wszystkie tuleje z tyłu razem z lacznikami i innymi pierdolami łącznie 21 elementów i nadal puka najbardziej przy cofaniu i wyciskaniu gwałtownie sprzęgła czuć jak coś z tyłu puknie i lata.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeguby półosi nie mają luzów?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Delikatny luz Ale to jakieś 2mm Max, to raczej nie to tak puka, w poniedziałek jadę jeszcze na podnośnik przyjrze się temu z bliska.