Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję przyrządy/blokady do ustawienia rozrządu. Oznaczenie silnika N45 2,0si 127kw

W serwisie w Niemczech została stwierdzona usterka zużyta tuleja cylindryczna i uszkodzony tłok.

Materiał z jakiego były zrobione tuleje to jakiś stop aluminium i nie wytrzymały przebiegu 127tys.

Poprostu jedna z nich wytarła się uszkadzając tłok.A "były" bo zostały wymienione na tuleje stalowe.

Silnik jest już zmontowany pozostało ustawić fazy rozrządu i tu wyrusł mur.Blokad oprucz serwisu chyba nikt nie ma.

Tych silników wyprodukowano około 2600szt ?!.Kontaktowałem się z trzema serwisami w Warszawie i powiedzieli że blokady mają

ale nie ustawią bo nie dadzą gwarancji na silnik. Ja im na to że napiszę oświadczenie że z niej rezygnuję wiec oni "nie bo nie".

Dałem sobie już spokój z nimi szkoda czasu i nerwów.

Może ktoś z Państwa wie kto jest w posiadaniu takich blokad lub może pomuc oczywiście odpłatnie.

Mój nr tel:608 617 361

Opublikowano
pytałeś w warsztatach specjalizujących się w BMW? Zapytaj w BMW serwis Jagieło w Łodzi na ul. Św. Teresy. Poszukaj kontaktu w sieci, może być problem bo jakoś teraz maja chyba sezon urlopowy, ale zapytac nie zaszkodzi.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Pytałem raczej nikt z warsztatów takich poza serwisem ,tych blokad nie posiada chyba że już to przerabiał. :mad2:

Licze na to że może kto kto ma kontakt lub pracuje w serwisie BMW pomoże :roll: