Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem cieknie z łożyska ośki od wiatraka a poza tym mam tam luz jak łapie za łopaty wentylatora to jest luz w górę i duł i mam takie pytanie pompa do wymiany czy da sie to jakos zrenegerować naprawic ?? a co do tego można na tym jeżdzic jescze tak strasznie nie cieknie ale coś tam juz zaczyna powoli kapac i jak bym jezdził nie uszkodze czegoś innego. Z góry dzięki za odp

Opublikowano
Nie napisałeś jaki masz motor,m30 czy m60,wymiana tylko wchodzi w grę,nowe pompy nie są drogie,do m30 w granicach 100zł,do m60 około 200zł,ostatnio kupiłem w tej cenie magneti marelli,włoska firma,ale i tak pompa jest lepsza od orginału na pierwszy montaż,ma metalowy wirnik,w orginale jest niestety plastikowy.
Nur bmw e32
Opublikowano
Popytaj w sklemach motoryzacyjnych.ewentualnie allegro,nie musisz kupować akurat tej firmy,dobre pompy robi też skf,febi,ostatnio nawet zakładałem znajomemu pompę,ale wspomagania kierownicy maxgear i też jest ok.
Nur bmw e32