Skocz do zawartości

bmw 316 m40 problem z rozrusznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem a mianowicie chce odpalić auto a tu wszystko jest ok ale nie chodzi mi rozrusznik słychac jak będix chodzi ale sam rozrusznik nie kręć rozrusznik juz został sprawdzony i chodzi normalnie jakieś sugestie :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
  • Autor

a i jeszcze jedno pytanie przy włączniku automatycznym są cztery przewody jeden łączy rozrusznik z automatem drugi gruby to jest (+ stały) średniej grubości u mnie kolor zielono-czarny to (+ ze stacyjki na bendix) a najcieńszy kolor zielono-czarny tam tez wydaje mi się że powinien być plus ze stacyjki ale u mnie kabel jest a napięcia nie ma może się mylę i to jest masa??????

i drugie pytanie czy w układzie elektrycznym do rozrusznika jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik :?: :?: :?: :?:

trzecie pytanie:

czy da się odpalić bez kluczyka tylko na kablach stykając je ze sobą :?: :?: :?: chodzi o te kable przy kostce od stacyjki :?: :?: :?:

a i moim zdaniem wymiana rozrusznika nić nie da bo jak ktoś w aucie siedzi i przekręca kluczyk w pozycje rozruch to da sie odpalić na ostro podając + z akumulatora na rozrusznik na ten najcieńszy kabel czy to może być zepsuta stacyjka :?: ? :?:

Opublikowano
Miałem to samo rozrusznik do wymiany a raczej Automat z niego
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam podobną sytuację. możesz zdradzić jak się skończyła historia?