Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, zauważyłem ze klimatyzacja mi nie chłodzi. Okazało się ze w ogóle sie nie załącza sprzegiełko magnetyczne. Sprawdziłem bezpieczniki i przekaźnik i wszystko jest w porządku. Po włączeniu na panelu AC kontrolka się włącza i moduł przechodzi w stan czuwania ale DDE nie załącza klimatyzacji, mogę to zrobić jedynie programowo - dis (nie ma żadnych błędów). Przy okazji, sprawdzałem ciśnienie w dis'e i wydawało mi się bardzo niskie, nie pamiętam dokładnie jakie to były wartości, będę musiał podłączyć jeszcze raz.

W międzyczasie czy ktoś mógłby potwierdzić czy na zaworach do nabijania klimy powinno być 'duże' ciśnienie? Tis podaje odpowiednio 1.8 i 14 bara dla niskiego i wysokiego ciśnienia ale jak sprawdzałem to ledwo co psikało. Wiec podejrzewam ze się po prostu rozszczelniła tylko dziwne ze nie ma błędów.

Szykuje się spory wydatek na tutejszych fachowców...

Opublikowano
Cisnienia o ktorych piszesz powinny wystepowac w trakcie pracy klimatyzacji. Sprawdz szczelnosc i napelnij uklad czynnikiem.